ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

Μυοκτονία είναι η πλήρης απαλλαγή του χώρου από τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι).

Αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους της δημόσιας υγείας λόγω της μετάδοσης σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο. Για την επιτυχή καταπολέμησή τους είναι απαραίτητη η γνώση της βιολογίας τους, η γνώση του τρόπου εφαρμογής των μέσων καταπολέμησης και η μελέτη και κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου που έχει προσβληθεί από τρωκτικά.
Pylos Pest Control - Υπηρεσίες - Μυοκτονίες

Αποτελεσματική αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση γίνεται με τοποθέτηση δολωμάτων ποντικοφάρμακου στα σημεία προσβολής. Τα δολώματα τοποθετούνται σε ειδικές θήκες – σταθμούς και είναι ασφαλή για τους ανθρώπους και τα ζώα. Ταυτόχρονα προστατεύονται από σκόνη, υγρασία, ήλιο, βροχή κλπ.

Οι αρουραίοι και οι ποντικοί είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών που μπορούν από τα περιττώματα, ούρα, βλέννες και το σώμα τους να περάσουν στον άνθρωπο μέσω της επαφής σε μια μολυσμένη επιφάνεια ή με κατανάλωση τροφής που έχει προσβληθεί. Ζουν σε βρώμικο περιβάλλον αλλά και το ένστικτο του αυτοκαθαρισμού τους είναι πολύ καλά αναπτυγμένο . 

Πρόληψη ασθενειών

Οι ασθένειες που μεταφέρονται από τρωκτικά ενδεικτικά είναι:

Pylos Pest Control - Υπηρεσίες - Μυοκτονίες
Pylos Pest Control - Υπηρεσίες - Μυοκτονία
Pylos Pest Control - Απολύμανση - Απεντόμωση - Καταπολέμηση παράσιτα - τρωκτικά
Συμφώνα με τον Νόμο 721 /1977 όλες οι μέθοδοι και τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιούνται στην απεντόμωση είναι ακίνδυνα για τους ενήλικες, τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Η εταιρεία μας Pylos Pest Control χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο εγκεκριμένα φάρμακα για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους κατά τα οριζόμενα από τον Ν. 721/77 και Π. Δ. 205/2001 και θα παίρνει όσα ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης έχουν καθοριστεί με την έγκριση κυκλοφορίας αυτών ώστε να εξασφαλίζεται αποτελεσματικά η καταπολέμηση χωρίς κινδύνους και επιπτώσεις στην δημόσια υγεία.

Στην Ελλάδα συναντούμε τρία βασικά είδη:

Αρουραίοι των οροφών
Black rat / Rattus rattus

Οι αρουραίοι των οροφών ή “μαύροι αρουραίοι” μπορεί να έχουν χρώμα από μαύρο μέχρι ανοικτό καφέ με διαφοροποίηση μόνο στην κοιλιά που συνήθως είναι χρώματος γκρι. Το μέγεθος του σώματος κυμαίνεται από 15 έως 20cm. Το μήκος της ουράς τους είναι πάντα μεγαλύτερο από το σώμα και διαθέτουν ικανότητα αναρρίχησης.

Οικιακά ποντίκια
House mouse / Mus musculus

Τα οικιακά ποντίκια είναι μικρά σε μέγεθος και χρώματος γκρίζο καφέ με κοιλιά γκρίζα ή κιτρινωπή. Έχουν ελαφρώς μυτερή μύτη και έχουν μαύρα μάτια που ελαφρώς προεξέχουν. Τα αυτιά τους είναι μεγάλα και έχουν λίγο χνούδι.

Καφέ αρουραίοι - Brown rats
Rattus norvegicus

Οι καφέ αρουραίοι είναι εύσωμοι με μυτερή μύτη, μικρά αυτιά και άτριχη ουρά μικρότερη από το σώμα τους. Έχουν χρώμα καφέ γκρι ή κόκκινο στο επάνω μέρος του σώματος και λευκό, γκρι στη κοιλιά. Οι ενήλικες αρουραίοι ζυγίζουν περίπου 500 γραμμάρια.

Ψάχνετε κατάλληλη λύση για απολύμανση/απεντόμωση/μυοκτονία και σωστή διαχείριση για τη γεωργική σας επιχείριση; Είμαστε στη διάθεσή σας.